اورژانس های چشمی سالمندان را بشناسیم

دکتر حسن محبوبی پور
همه افراد با ورود به دوره سالمندی نیازمند اعمال مراقبت‌های بیشتری هستند و در صورت بی‌توجهی ممکن است با آسیب‌های جسمی مختلفی مواجه شوند. مراقبت‌های چشمی یکی از این موارد به شمار می‌رود که باید از سن 50 سالگی به‌عنوان یکی از اولویت‌های زندگی سالمندان مورد توجه قرار بگیرد.
«دکتر حسن محبوبی‌پور» چشم پزشک در این مورد می‌گوید: «سالمندان به مراقبت‌های چشم پزشکی خاصی احتیاج دارند و اگر این امر جدی گرفته نشود میزان احتمال بروز مشکلات بینایی افزایش می‌یابد.» 
وی با اشاره به مهم‌ترین اورژانس‌های چشمی سالمندان می‌افزاید: ‌«تبدیل آب مروارید به آب سیاه، خشکی چشم، احساس سوزش و خارش و آب سیاه حاد که بر اثر تنگی زاویه چشم از داخل ایجاد می‌شود، اصلی‌تری اورژانس‌های چشمی در سالمندان به‌شمارمی‌روند.»
دکتر محبوبی‌پور، در ادامه می‌گوید: «یکی دیگر از موارد شایع در مشکلات چشمی سالمندان، عفونت‌های چشمی و ناراحتی پلک است. همچنین در مواردی زخم‌های روی قرنیه که از سن 50 سالگی شروع می‌شود ممکن است افراد سالمند را آزار دهد. در این موارد چشم آنها نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارد و ضروری است ایشان به‌طور مرتب توسط چشم پزشک متخصص ویزیت شوند.»
این چشم پزشک توضیح می‌دهد: «در عفونت‌های چشمی، منطقه جغرافیایی محل زندگی نیز اهمیت داشته و مؤثر است. به‌عنوان مثال افرادی که در شمال کشور زندگی می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که با زخم‌های قرنیه مواجه شوند؛ در بین این زخم‌ها نیز انواع قارچی شیوع بیشتری دارد و علت آن هم شرایط طبیعی محیط سکونت آنها است.» 
دکتر محبوبی‌پور در پاسخ به این سؤال که ضربه‌های چشمی تا چه حد سلامت بینایی سالمندان را تهدید می‌کند، اظهار می‌دارد: «همه ضربه‌های وارد به چشم اهمیت دارند و باید جدی گرفته شوند اما اگر ضربه از ناحیه سر وارده شود ابتدا باید متخصص مغز و اعصاب فرد را معاینه کند و در مراحل بعدی درمان‌های چشمی اعمال شود، چرا که ممکن است حیات بیمار به دلیل صدمات وارد به مغز تهدید شود.» 
این متخصص چشم سخنانش را با تأکید بر این نکته به پایان می‌برد که هر چند همه افراد باید در دوره‌های زمانی 6 ماه تا یک‌ساله به چشم پزشک مراجعه کنند، اما دقت در این مورد، برای سلامت سالمندان ضروری‌تر است. 


می پسندم 0 +