در انتخاب قاب (فریم) مناسب، به سبُک، قابل انعطاف و مقاوم بودن آن دقت کنید. سایز عینک نیز هم از نظر زیبایی و هم بینایی مهم است. یک قاب مناسب باید به گونهای باشد که لبه بالایی عینک با لبه بالای حدقه چشم و یا ابرو و بخش پایینی آن با لبه فوقانی گونه مماس باشد.
قاب خیلی بزرگ ممکن است منجر به درخشندگی زیاد و اعوجاج تصویر شود و قاب خیلی کوچک نیز دید جانبی را محدود میکند.
در صورت استفاده از عدسیهای با نمره بالا، قابهای کوچکتر توصیه میشود. فریمهای کوچک با لبههای گرد اغلب برای افرادی که عدسیهای قوی استفاده میکنند یا آستیگماتیسم دارند بسیار مناسب است، زیرا اعوجاج تصویر ایجاد شده توسط عدسی را کاهش میدهد. از چشم پزشک و یا اپتومتریست برای انتخاب قاب مناسب با عدسی و شکل صورت خود کمک بگیرید.
امروزه اکثر قابها فلزی و یا پلاستیکی هستند. قابهای فلزی معمولاً شفافتر و شیکترند، اما انواع پلاستیکی بادوامتر بوده و اغلب برای عدسیهای ضخیم مناسبتر هستند. برخی از فریمهای پلاستیکی جدید، قابلیت انعطاف بالایی دارند و با خم کردن و پیچ و تاب خوردن نمیشکنند.
برای افراد دارای مشاغل پرتحرک، قابهایی از جنس تیتانیوم و کربن گرافیت توصیه میشود، زیرا این قابها نسبت به ضربات مقاومترند. در عینکهای محافظ هم باید شکل قاب مناسب و عدسیها از جنس پلیکربنات باشند.
در یک کلام، هنگام انتخاب هر نوع عینک باید از راحتی و میزان حفاظت آن اطمینان حاصل کنید و همچنین مطمئن شوید که با استفاده از عینک، پشت گوشها قرمز نمیشود و یا بینی شما به آن حساسیت ندارد. البته همه ما برای سازگاری با عینک جدید به یک دوره زمانی نیاز داریم، همچنین عینک باید به گونهای ساخته شود که از روی صورت به سمت پایین سر نخورد و ضمن ایجاد بیشترین حد بینایی، راحت نیز باشد.