در کلینیکهای بازتوانایی بینایی، اپتومتریست با استفاده از وسایل کمک بینایی اپتیکی، غیر اپتیکی و وسایل کمک زندگانی، تلاش می کند دید باقی مانده کم بینایان را بهبود بخشد؛ به گونهای که فرد بتواند فعالیت های روزمره خود را انجام دهد. در این فرصت شما را با برخی از این وسایل آشنا میکنیم.
وسیلههای کمک بینایی الکترونیک
وسایل کمک بینایی الکترونیکی یا اصطلاحا CCTV ها از جمله جدیدترین اختراعات برای کمک به افراد کم بینا هستند. در مواردی که فرد از وسایل کمک بینایی اپتیکی همچون ذرهبینها رضایت ندارد و یا دیدش با هیچ کدام از این وسایل بهبود نمییابد، CCTVها به کمک او میآیند. این وسایل به خصوص در فعالیتهای مربوط به دید نزدیک مانند مطالعه کردن، نوشتن، جدول حل کردن عملکرد موثری دارند.
همچنین بیماران با میدان دید بسیار محدود، حدت بینایی و حساسیت کنتراست کاهش یافته ناشی از گلوکوم پیشرفته، شب کوری، و بیماری های وابسته به سن ماکولا نیز از این وسایل بسیار سود میبرند.
از مزایای این وسایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
وسایل کمک بینایی الکترونیکی همچنین استقلال بیمار را در انجام دادن فعالیتهای روزمره افزایش میدهند.
وسایل کمک زندگانی
در بین وسایل کمک بینایی، وسایلی وجود دارند که سبب افزایش حدت بینایی یا میدان دید بیمار نمیشوند ولی میتوانند سطح زندگی فرد را بهبود بخشند. به عنوان مثال استفاده از کتابهای صوتی، نرم افزارهای تبدیل متن به آوا، ساعت گویا، خودکارهای دارای منبع نور، ناخن گیرهای ذره بین دار، وسایل آشپزخانه مانند ترازوهای با اعداد بزرگ و... به وضوح شرایط زندگی فرد را بهتر میکنند. در حال حاضر، بسیاری از این وسایل در مراکز کم بینایی معتبر دنیا مورد استفاده قرار میگیرند.
کلینیک کم بینایی بیمارستان نور هم طیف وسیعی از وسایل کمک زندگانی را برای بیماران محترم فراهم کرده است. برای اطلاعات بیشتر با شماره 82401657 تماس بگیرید.