در شماره قبلی خبرنامه درباره بیماری دیابت، نحوه ابتلا به آن، راههای پیشگیری و درمان و اثرات آن بر چشم نکاتی را به اطلاع شما عزیزان رساندیم. اکنون قصد داریم پیرامون تغذیه مناسب و اثر آن در کاهش این بیماری با شما صحبت کنیم. فراموش نکنید مواردی که در این مطلب به آن اشاره شده فقط چند پیشنهاد ساده و عمومی است. برای حصول نتیجه با متخصصان تغذیه مشورت کنید.
به طور کلی رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بیماری دیابت نقش تعیین کنندهای دارد ولی از آنجا که شیوه زندگی افراد، فرهنگ و یا وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنان کاملاً متفاوت میباشد، بهتر است به جای توصیه رژیم یکسان و از پیش تعیین شده، دستورالعملهای تغذیه بر مبنای اهداف درمان و نیاز هر فرد اعم از دیابتی و غیر دیابتی تجویز شود.
چگونه و چه وقت غذا بخوریم
برای پیشگیری یا کنترل قند خون، مصرف روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده اصلی «صبحانه، ناهار و شام» و سه میان وعده توصیه میشود. سعی کنید غذاهای اصلی و میان وعدهها را در ساعات معینی مصرف کنید. مصرف میان وعده قبل از خواب در کودکان اهمیت دارد زیرا کاهش قند خون در طول شب و قبل از خواب را به تعویق میاندازد. میان وعدههای شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر همراه با نان تهیه شوند.
چند توصیه برای کنترل قند خون
رابطه دیابت و میوهها
مصرف انواع میوه ها برای تمام افراد از جمله بیماران دیابتی نه تنها مفید بلکه ضروری است. میوه نقش اساسی در بالا بردن قدرت دفاعی بدن دارد اما لازم به ذکر است مصرف برخی از انواع میوهها مانند موز، انگور، کشمش، انجیر، هندوانه، خربزه و طالبی باید به یک تا دو وعده در هفته محدود شود.