ناخنک بیماری روزهای آفتابی

هر سال با گرم شدن هوا بیماری‌های تابستانی شایع می‌شود. یکی از این بیماری‌ها «ناخنک چشم» نام دارد که شاید با آن زیاد آشنا نباشید اما به دلیل ایجاد مشکل برای سیستم بینایی، از اهمیت زیادی برخوردار است. احتمال بروز این بیماری در مناطق مختلف آب و هوایی دور از انتظار نیست اما در مناطقی که طی تابستان تابش شدید آفتاب در ساعت‌های زیادی از روز وجود دارد، شیوع آن بیشتر است و اگر برنامه منظمی برای مراقبت از چشم ها وجود نداشته باشد افرادی که در محیط‌های باز به کار و فعالیت مشغول هستند، با مشکلاتی مواجه می‌شوند. «صابر ملایی» چشم پزشک در این باره بیشتر توضیح می دهد. 
ناخنک عارضه ای است که در اثر رشد «ملتهمه» یا ناحیه سفید رنگ چشم در روی قرنیه ایجاد و به تدریج قرنیه را می‌پوشاند. این بیماری از نظر ظاهری انواع مختلفی دارد، برخی پرخون، گوشتی و قرمز است و برخی که رگ های خونی کمتری دارند به رنگ سفید دیده می‌شوند. 


ناخنک از دو جهت بینایی چشم را دچار مشکل می‌کند. اول اینکه به طور مستقیم جلوی عدسی چشم را می‌گیرد و باعث کاهش دید می‌شود. مشکل دوم هم ایجاد آستیگمات در چشم است. علاوه بر این‌ها فرد با احساس وجود جسم خارجی، قرمزی، درد، حساسیت به نور و باد مواجه شده و در هنگام کار با رایانه، تماشای تلویزیون یا رانندگی‌های طولانی مدت به سرعت دچار خستگی و ناراحتی می‌شود.  


هنوز متخصصان برای این بیماری علت روشنی نیافته‌اند اما تجربه چشم پزشکان نشان می‌دهد افرادی که زمان بیشتری در معرض تابش مستقیم آفتابی قرار دارند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. 
در مورد این بیماری نیز همان اصل همیشگی صدق می‌کند که «پیشگیری بهتر از درمان است.» پس قبل از آنکه بخواهیم به سراغ درمان ناخنک برویم بهتر است از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم. ساده‌ترین راه، استفاده از عینک آفتابی استاندارد است تا از ورود پرتوهای زیان بار خورشید به دستگاه بینایی جلوگیری شود. 
اما اگر به هر دلیلی ناخنک بروز کرد، باز هم مانند همه بیماری‌ها، گام مهم، تشخیص به موقع بیماری است. پس از آن برای انجام مراحل درمان 2 راه وجود دارد که از طریق درمان‌های دارویی و عمل جراحی اعمال می‌شود. درمان جراحی برای آن‌هایی به کار می رود که ناخنک جلوی بینایی‌شان را گرفته یا آستیگمات خیلی بالایی دارند. گاهی هم بیمار به دلیل حفظ زیبایی چهره «به ویژه در بانوان» می‌خواهد اثرات ناخنک را از بین ببرد. به هر حال درمان به وسیله جراحی باید در مواقع بسیار ضروری انجام شود و در غیر این صورت می‌توان از درمان‌های دارویی استفاده کرد.


فراموش نکنید درمان‌های دارویی جنبه کنترل کننده و نگه‌دارنده داشته و نمی توانند بیماری را به طور کامل متوقف کنند. ناگفته نماند تحقیقات مختلفی برای یافتن داروهای مؤثر درمان قطعی ناخنک در حال انجام است که مراحل اولیه را می‌گذراند.  


می پسندم 0 +